Slice mode for Sampler module

Post Reply
enzyme
Posts: 22
Joined: Wed Mar 24, 2021 12:49 am

Slice mode for Sampler module

Post by enzyme »

It would be cool if the 128 sample slots could also be slices of a given sample. Not just for chopping breaks and stuff, but also so the sampler can load wavetables :)
CHEEZ2600
Posts: 23
Joined: Sun Jul 19, 2020 10:09 pm
Location: Brookings, USA
Contact:

Re: Slice mode for Sampler module

Post by CHEEZ2600 »

I would love that too actually. I love chopping breaks after all.
Still learning...
User avatar
Keres
Posts: 325
Joined: Mon Mar 21, 2016 9:41 am
Location: N. Tulsa Ok.
Contact:

Re: Slice mode for Sampler module

Post by Keres »

Use 9xx & 7xxxx command please.
CHEEZ2600
Posts: 23
Joined: Sun Jul 19, 2020 10:09 pm
Location: Brookings, USA
Contact:

Re: Slice mode for Sampler module

Post by CHEEZ2600 »

Keres wrote: Wed Aug 04, 2021 5:41 am Use 9xx & 7xxxx command please.
I'm honestly confused by this. Can you clarify please? :oops:
Still learning...
enzyme
Posts: 22
Joined: Wed Mar 24, 2021 12:49 am

Re: Slice mode for Sampler module

Post by enzyme »

Keres wrote: Wed Aug 04, 2021 5:41 am Use 9xx & 7xxxx command please.
I have experimented a little with sample offsets but it's a very long process to use for fine chopping. A sampler slice mode that displayed the corresponding offsets for slices would be most welcome.

It did only just occur to me that using custom wavetables is already possible with offsets though, thanks for pointing that out! :)

EDIT: And maybe not... I can't figure out how to loop just a portion of the sample :crazy:
User avatar
AutumnCheney
Posts: 276
Joined: Sun Dec 29, 2019 8:16 am
Location: usa
Contact:

Re: Slice mode for Sampler module

Post by AutumnCheney »

enzyme wrote: Mon Aug 09, 2021 4:28 am A sampler slice mode that displayed the corresponding offsets for slices would be most welcome.
do you mean display the 7xxxx/9xxxx value for a particular point in the sound? the sampler already can do this, just go into the edit menu and click somewhere on the waveform, the vertical line will go to that point and the numbers will be displayed on the bottom of the line

just make sure you don't have paint mode on for this to work
Last edited by AutumnCheney on Tue Aug 10, 2021 6:16 am, edited 1 time in total.
please check out my newgrounds account, i post music and talk to people here: https://acheney.newgrounds.com

i have a bandcamp too (just music here):
https://autumncheney.bandcamp.com
User avatar
AutumnCheney
Posts: 276
Joined: Sun Dec 29, 2019 8:16 am
Location: usa
Contact:

Re: Slice mode for Sampler module

Post by AutumnCheney »

also, i did make a module that maps offsets of the sample to notes, so you can easily chop breaks or whatever
please check out my newgrounds account, i post music and talk to people here: https://acheney.newgrounds.com

i have a bandcamp too (just music here):
https://autumncheney.bandcamp.com
enzyme
Posts: 22
Joined: Wed Mar 24, 2021 12:49 am

Re: Slice mode for Sampler module

Post by enzyme »

Hi thanks for the tips Autumn! :)

Not sure how I missed the values in the sample editor. I'll have a search for the module you mentioned, sounds very useful!

Edit: Found it I think, I'll try it out tonight :Yahoo!:
Post Reply