Problems with Rendering Filter Pro [FIXED in 2.0]

Found a bug? Post it here.
Post Reply
User avatar
burij
Posts: 62
Joined: Fri Nov 08, 2019 5:23 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Problems with Rendering Filter Pro [FIXED in 2.0]

Post by burij »

Bildschirmfoto vom 2021-07-23 15-39-38.png
Bildschirmfoto vom 2021-07-23 15-39-38.png (7.04 KiB) Viewed 288 times
I found a weird bug. In this configuration ADSR over sound 2 CTL affects the frequency of filter pro, which works as filter envelope. This works fine during playback, or if I try to record is as a sample. but not, if I render in WAV. Rendering just results in .WAV with no signal.

I tryed:

- changing sample rate of sound2ctl -> same result
- changing smoothness of sound2ctl -> same result
- buypassing filter pro -> rendering works fine.

so I asume it has something to do with filter pro?
You can download my exclusive Sunvox-Metamodules here: https://weddinger-schule.de/tools
User avatar
burij
Posts: 62
Joined: Fri Nov 08, 2019 5:23 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Problems with Rendering Filter Pro

Post by burij »

here is the sunvox file
Attachments
bug.sunvox
(25.72 KiB) Downloaded 11 times
You can download my exclusive Sunvox-Metamodules here: https://weddinger-schule.de/tools
User avatar
burij
Posts: 62
Joined: Fri Nov 08, 2019 5:23 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Problems with Rendering Filter Pro

Post by burij »

oh ok, just out of curiosity, I replaced ADSR with analog. and now rendering works fine again. wich is weird, because I clearly see during the rendering, that sound is coming out of ADSR, but not out of filter pro.
You can download my exclusive Sunvox-Metamodules here: https://weddinger-schule.de/tools
User avatar
burij
Posts: 62
Joined: Fri Nov 08, 2019 5:23 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Problems with Rendering Filter Pro

Post by burij »

it's somehow about the very deep sound of ADSR. if I put a LFO right after ADSR to pitch the sound much higher, the whole systems works again. it's a workaround, but the bug is still there.
You can download my exclusive Sunvox-Metamodules here: https://weddinger-schule.de/tools
User avatar
Logickin λ
Posts: 75
Joined: Sat Sep 08, 2018 8:31 pm

Re: Problems with Rendering Filter Pro

Post by Logickin λ »

I replaced ADSR with analog. and now rendering works fine again.
How about changing the OC.On NoteON to start(2) on ADSR?
Seems like the note is not triggered properly, but just guessing.
I was stressed out by my own matter, but I am finally back on the SunVox discord.

My sound cloud: https://soundcloud.com/logickinlambda
My Audius: https://audius.co/logickinlambda
User avatar
NightRadio
Site Admin
Posts: 3568
Joined: Fri Jan 23, 2004 12:28 am
Location: Ekaterinburg. Russia
Contact:

Re: Problems with Rendering Filter Pro

Post by NightRadio »

This is a bug of 06.Sound2Ctl module that does not react to a quick attack of ADSR just before the WAV export.

Workarounds:
1) set 07.ADSR attack to 1;
or
2) disable "send only changed values" option in the Sound2Ctl.

And don't forget to decrease the Sample Rate of the Sound2Ctl :)
User avatar
burij
Posts: 62
Joined: Fri Nov 08, 2019 5:23 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: Problems with Rendering Filter Pro [FIXED in 2.0]

Post by burij »

Thank you very much!
You can download my exclusive Sunvox-Metamodules here: https://weddinger-schule.de/tools
Post Reply