Failure on mono input

Found a bug? Post it here.
Post Reply
reverbrick
Posts: 3
Joined: Tue Oct 01, 2019 11:42 pm

Failure on mono input

Post by reverbrick » Tue Oct 01, 2019 11:49 pm

Hello, thanks for the SunVox it is a best tracker ever.
I noticed one thing when connecting a usb microphone which is detected as mono interface by other apps.
There is no sound and no error, but I was also experimenting with SunVox lib and it threw an error about wrong channel count so I guess that's the reason I cannot use it.
Please advice on how to solve it.
I am running debian/ubuntu.

Regards from Poland

User avatar
NightRadio
Site Admin
Posts: 3152
Joined: Fri Jan 23, 2004 12:28 am
Location: Ekaterinburg. Russia
Contact:

Re: Failure on mono input

Post by NightRadio » Wed Oct 02, 2019 10:33 am

Hi!
Please don't forget to set your input device in the SunVox audio settings.
Then try to launch SunVox from Terminal, create the Input module, and check the log messages

reverbrick
Posts: 3
Joined: Tue Oct 01, 2019 11:42 pm

Re: Failure on mono input

Post by reverbrick » Wed Oct 02, 2019 10:52 am

Hello Alexander, thanks for the fast reply. I did the steps you mentioned. The error in log is: "ALSA INPUT ERROR: Can't set the channel count: Invalid argument" I've picked both input and output. Regards

User avatar
NightRadio
Site Admin
Posts: 3152
Joined: Fri Jan 23, 2004 12:28 am
Location: Ekaterinburg. Russia
Contact:

Re: Failure on mono input

Post by NightRadio » Sun Oct 06, 2019 2:23 pm

Ok, thanks! I will try to fix it in the update

reverbrick
Posts: 3
Joined: Tue Oct 01, 2019 11:42 pm

Re: Failure on mono input

Post by reverbrick » Tue Oct 08, 2019 11:29 am

That's great, thanks!

Post Reply